Zapečený sýr s paprikou

Potřebujeme:

350 g bulguru (nebo rýže), 500 ml vařícího zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 2 velké oloupané a nasekané cibule, 2 velké papriky, červená a zelená, očištěné a nakrájené na plátky, 350 g mražených kukuřičných zrn, 2 oloupané a utřené storužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce suchého sherry, čerstvě mletý černý pepř, po 100 g strouhaného ementálu a gruyéru, 500 ml mléka, 4 lehce rozšlehaná vejce, 1 masité rejče nakrájené na plátky, 2 lžíce nastříhané čerstvé bazalky

Jak na to:

Torubu předehřejeme na 160 °C. Bulgur (nebo rýži) zalijeme vývarem a necháme 15 minut stát. Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej a 5 minut na něm dusíme cibuli a papriku do měkka. Přidáme mraženou kukuřici a česnek a necháme minutu osmahnout. Vmícháme po lžíci sójové omáčky a sherry a vše štědře opepříme.
Zbytek sójové omáčky a sherry zamícháme do bulguru a rovněž opepříme. Vymažeme nízky, široký pekáč a přeložíme do něj směs cibule, paprik a kukuřice. Navrch rozložím bulgur a zasypeme sýrem. Vejce zašleháme do mléka připravené jídlo touto směsí zalijeme.
Povrch poklademe plátky rajčete a nezakrytý pekáč dáme na 45 minut do trouby. Jakmile jídlo mírně nabude a zhnědne do zlatova, posypeme ho pažítkou a podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Plněný zapečený chléb, Zapečený sýr se šunkou, Půlnoční silvestrovská polévka, Zapečený chleba, Zapečený pórek