Jehněčí na rozmarýnu

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 4 jehněčí kotlety (po asi 200 g), bez tuku, 450 g malých nových brambor oškrábaných a rozpůlených, 450 g očištěné a pokrájené mrkve, 2 oloupané a utřené stroužky česneku, 1 středne velká oloupaná cibule jemně nasekaná, 300 ml jehněčího nebo hovězího vývaru, 2 malé snítky čerstvého nebo 1 lžička sušeného rozmarýnu, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 200 g očištěných zelených fazolek pokrájených na půlky, snítky čerstvého rozmarný na ozdobení

Jak na to:

Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a na středně silném ohni opékáme jehněčí 15 minut do zlatova. Přebytečný tuk vylijeme. Přidáme brambory, mrkev, česnek, cibuli, vývar, rozmarýn, sůl a trochu pepře a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a pod pokličkou pomalu dusíme 25-30 minut. Přidáme fazolky, znovu zakryjeme a dusíme ještě 8 minut, až maso i zelenina změknou. Z povrchu sebereme tuk, hotové jídlo ozdobíme rozmarýnem a podáváme.

Podobné recepty:

Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, Pečené jehněčí kotlety, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta