Špagety s houbami a smetanovou omáčkou

Potřebujeme:

60 g nesoleného másla, 2 oloupané šalotky nasekané na drobno nebo 1 středně velká cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 350 g špaget, 4 lžičky škrobové moučky, 150 ml smetany, 150 g mraženého hrášku, 300 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 1 lžíce sekané čerstvé petrželky, 100 g strouhaného zrelého čedaru

Jak na to:

Ve velké pánví rozehřejeme máslo a šalotku nebo cibuli na něm osmahneme do měkka. Přidáme houby a za občasného míchání dusíme 3-4 minuty. Přilijeme vývar a uvedeme do varu, pak teplotu snížíme a mírným varem vaříme za občasného míchání 5 minut.
Mezitím uvaříme špagety. Škrobovou moučku smícháme se smetanou a vmícháme jí do vývaru na pánví. Zá stálehé míchání povaříme 2-3 minuty, až omáčka zhoustne. Do omáčky vmícháme hrášek, kuře, hořčici, sůl a trochu pepře a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a za občasného míchání vatříme mírným varem 5-10 minut. Přidáme petrželku.
Těstoviny slijeme a vyklopíme do nahřáté servírovací mísy. Zalijeme je omáčkou a vše promícháme. Hotové jídlo podáváme posypané čedarem.

Podobné recepty:

Špagety se smetanovou-sýrovou omáčkou, Špagety s kuřecímy prsíčky a smetanovou omáčkou, Špagety s rychlou omáčkou, Špagety s Nivovou omáčkou, Špagety se sýrovou omáčkou