Pastýřský páj

Potřebujeme:

1 lžíce olivového oleje, 1 středně velká oloupaná a nasekaná cibule, 1 středně velká očištěná a nasekaná mrkev, 680 g libového mletého hovězího, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky worcesterské omáčky, 300 g kondenzované zeleninové polévky, 150 ml hovězího vývaru, čerstvě mletý černý pepř, 670 g oškrábaných půlených brambor, 60 g strouhaného čedaru, 1 rozšlehané vejce, 1/4 lžičky soli

Jak na to:

V kastrolu rozpálíme olej a 5 minut na něm osmáhujeme cibuli a karotku. Přidáme maso a opékáme ještě 2-3 minuty, dokud nezhnědne. Přidáme tymián, rajský protlak, worcesterskou omáčku, zeleninovou polévku a vývar. Opepříme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 40 minut.
Mezitím uvaříme a slijeme brambory a rozmačkáme je se sýrem, vejcem a trochou pepře. Masovou směs vyklopíme do velkého žáruvzdorného pekáče a rovnoměrně ji zakryjeme rozmačkanými brambory.
Stěrkou nebo vidličkou ozdobně upravíme povrch a pod středně horkým grilem zapékáme asi 5 minut do zlatova.

Podobné recepty:

Pastýřský sójový salát, Hovězí páj se zeleninou, Ovocný paj, Ovocný paj, Jablkový paj