Zeleninový vývar s jehněčím

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 2 velké oloupané cibule nakrájené na drobno, 450 g jehněčího nakrájeného na kostičky, 1,5 l hovězího nebo drůbežího vývaru, 450 g oloupaného tuřínu nakrájeného na malé kousky, 2 středně velké očištěné mrkve nakrájené na kolečka, 1 velký oškrábaný brambor nakrájený na menší kostky, 2 očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájené na kolečka, 120 g ječných krupek, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžíce čerstvé sekané petrželky nebo pažítky

Jak na to:

Ve větším hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání ne něm osmahneme cibulku do měkka, přidáme jehněčí a vývar a uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a mírným varem vaříme 10 minut. Přitom sbíráme z povrchu pěnu.
Přidáme tuřín, mrkve, brambor, celer, kroupy, tymián, sůl a špetku pepře a bez pokličky vaříme asi 45 minut, dokud krúpky nezměknou. Na talíři posypeme polévku petrželkou nebo pažítkou a podáváme s čerstvými celozrnnými rohlíky.

Podobné recepty:

Lasagne Frankie, Kuře ze Španělska, Zeleninový džus s paprikou, Vařený losos s kořeněnou omáčkou, Vepřový koltet na víně