Stroganoff s hráškem

Potřebujeme:

3 lžíce olivového oleje, 700 g libových plátků z roštěnce nebo zadního hovězího nakrájených na proužky, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 1 velká oloupaná a nasekaná cibule, 200 g očištěných žampionů nakrájených na proužky, 250 g nudlí, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml hovězího vývaru, 200 g mraženého hrášku, 150 ml kyselé smetany nebo bílého jogurtu, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 30 g rozpuštěného másla, 1 lžíce máku, snítky čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu a několi hub na ozdobení pokrájených na plátky a osmahnutých

Jak na to:

Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje. Přidáme maso, sůl a pepř a za stálého míchání osmahneme ve 2-3 minutách do hněda. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř.
Zbylý olej rozehřejeme minutu na pánvi, přidáme cibuli a za stálého míchání ji na středním ohni opečeme do měkka. Přidáme houby a dusíme 5 minut. Pravidelně směs mícháme. Dáme vařit nudle.
Zmírníme plamen, vmícháme do cibule a hub mouku a za stálého míchámí necháme 3 minuty osmahnout. Zvýšíme teplotu na střední a postupně přidáváme vývar. Dobře rozmícháme, přivedeme k varu, pak teplotu zase snížime a mícháme, pokud omáčka nezhoustne.
Proužky hovězího váríme na pánvi, přidáme hrášek a za občasného míchání vaříme bez pokličky 5 minut. 2 lžíce kyselé smetany dáme stranou a zbytek vmícháme spolu s hořčicí do směsi. Za stálého míchání vaříme mírným varem 1-2 minuty.
Slijeme těstoivny, promícháme je s rozpuštěným máslem a mákem a vyklopíme na nahřátou servírovací mísu. Doprostřed vlijeme masovou směs, ozdobíme zbylou kysanou smetanou, bylinkami a houbami a podáváme.

Podobné recepty:

Hlíva se zeleným hráškem, Pizza se zeleným hráškem a s vejcem, Dobrota ze salámů s hráškem, Artyčoky s hráškem, Anglická svíčková