Rybí rizoto po americku

27.6.2011
Potřebujeme:

1 lžíce olivového oleje, 100 g nasekané anglické slaniny, 3 středně velké, očištěné a nasekané stonky řapíkatého celeru, 1 středne velká vykrájená a nasekaná zelená paprika, 1 velká oloupaná a nasekaná cibule, 200 g loupané dlouhozrnné rýže, 400 g konzerovaných krájených rajčat, 400 ml rybího nebo drůbežího vývaru, 2 lžíce balzamikového octu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/8 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky soli, 1/2 lžičky pálivé paprikové omáčky, 700 g plátků ze pstruha, bez kůže a nakrájených na kousky, snítky čerstvé petrželky na ozdobení

Jak na to:

Ve velkém mělkém kastrolu rozpálíme olej a opečeme na něm slaninu. Přidáme celer, papriku a cibuli a dusíme do měkka. Přidáme rýži, rajčata a vývar a přivedeme k varu. Přidáme vinný ocet a balzamikový ocet, skořici, hřebíček, sůl a paprikovou omáčku.
Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme za občasného míchání na mírném ohni asi 15 minut, až je rýže téměř hotová. Opatřne do směsi vmícháme rybí maso a pod pokličkou dusíme 8-10 minut, až se dá maso snadlo rozebrat a rýže je dovařená.
Před podáváním ozdobíme hotové jídlo snítkami petrželky.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rybí rizoto, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Šunka po americku