Roštěná s italskou omáčkou

Potřebujeme:

80 g středne velkých oškrábaných salátových brambor, 4 lžíce olivového oleje, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 malá červená odjádřená chili paprička posekaná na drobno, 680 g libové roštěné lehne naklepané a rozdělené na 4 díly, 300 ml rajského protlaku, 200 g rozpůlených zelených fazolek, blanšírovaných 2 minuty, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžíce kapar, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, čerstvé lístky oregana na ozdobení

Jak na to:

Brambory 10 minut povaříme, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme polovinu oleje a během 2 minut na mírném ohni osmahneme česnek a chilli papričky. Zvýšíme teplotu, vložíme maso, opečeme ho po každé straně 2 minuty a vyndáme na talíř.
V kastrolu rozpálíme zbytek oleje a 5 minut na něm opékáme plátky brambor. Na ně pak položíme plátky roštěné.
Rajský protlak smícháme se zelenými fazolkami, oreganem, kapary, solí a trochou pepře. Směs nalijeme na maso, zakryjeme kastrol poklíčkou a 15 minut dusíme na mírném ohni. Hotové maso má být měkké, ale uvnitř ještě narůžovělé. Při dušení obsah kastrolu čas od času protřepeme, aby se brambory nepřichytili ke dnu. Podáváme ozdobené listy oregana.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Ďábelská roštěná, Těstovinový barevný salát , Plněná roštěná na řeznický způsob, Roštěná naruby