Polévka z králíka

Potřebujeme:

přední část králíka, 200 g kořenové zeleniny, 80 g pórku, 100 ml bílého vína, mletý pepř, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 50 g sýra, petrželka, sůl, opražené kostky z chleba

Jak na to:

Omyté maso vložíme do hrnce, zalijeme asi 2 litry vody a dáme vařit. Přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, sůl a na mírném ohni vaříme do poloměkka. Potom přidáme bobkový list, nadrobno posekaný česnek, víno ​​a zeleninu uvaříme do měkka.
Maso vyjmeme, obereme, pokrájíme, dáme ho zpět do polévky, přidáme na tenká kolečka pokrájený pór a krátce povaříme.
Před podáváním dejte do každé porce trochu najemno nastrouhaného sýra, několik kostek osmaženého chleba a posekanou petrželovou nať.

Podobné recepty:

Rybí salát z králika, Krémová polévka z králíka s knedlíčky, Králík podomácku na paprice, Řízky z králíka, Lovecké balíčky na zelenině