Čínské halušky

30.3.2011
Potřebujeme:

1 střední cibule, 500g hlávka čínského zelí, 300g mletého masa, 1 malá plechovka hrášku, 250g tři barevných těstovin, 2-3 lžíce koření na čínu, 2 lžičky římský kmín, 3 lžíce olivoví olej, 2 lžičky worcesstrová omačka, 4 lžičky sojová omáčka, 2 lžičky třtinoví cukr,
1 lžíce vinného octu (červený), 2 lžičky granulovaného česneku (sušeného), kousek zázvoru,sůl

Jak na to:

Sekanou dáme do misky přidáme koření česnek a špetku soli. Důkladně promícháme.
Nakrájíme cibuli na jemno. zázvor oloupeme a nastrouháme. Čínské zelí nakrájíme (středně / ne jemně ani ne hrubě).
Dáme si uvařit těstoviny podle návodu na obalu nebo podle zkušenosti.
Do sekané přidáme jednu lžíci olivového oleje a znovu dobře promícháme.
Do velké pánve (doporučuji WOK) dáme lžíci olivového oleje a necháme zahřát. Poté přidáme polovinu nakrájené cibulky a zázvor do zlato hněda. Přidáme mleté maso, které osmažíme. Osmažené maso vrátíme zpět do misky.
Pokud je v misce hodně oleje přilijeme ho opatrně zpět na pánev a přidáme zbytek olivového oleje. Do pánve dáme druhou polovinu nakrájené cibule. Tu necháme zesklovatět dáme na ni čínské zelí. Přidáme omáčky sojovou, worcestrovou promícháme a necháme dusit. Po pěti minutách přidáme vinný ocet a třtinoví cukr. Promícháme a dusíme do měkka.
Poté přidáme hrášek a prohřejeme. Přidáme opečené maso promícháme a pote přidáme těstoviny. Opět promícháme a můžeme podávat. Zdobíme dle fantazie.

Autor receptu: Kulon

Podobné recepty:

Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky s brinzou