Rajská omáčka

25.2.2011
Potřebujeme:

1 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 kg rajčat nebo 5 lžic rajčatového protlaku, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, kousek bobkového listu, ocet nebo citronová šťáva, cukr sůl, asi 7 dl vody

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, přidáme pokrájená rajčata, koření a povaříme. Omáčku přecedíme, znovu přivedeme k varu a dochutíme octem či citronovou šťávou, cukrem a solí. Vaříme-li omáčku z rajčatového protlaku, povaříme cibulovou jíšku s kořením, procedíme a do tohoto základu rozmícháme protlak. Necháme přejít varem a odstavíme.

Autor receptu: Lucie Kuřímská

Podobné recepty:

Plněné papriky, Italská základní rajská omáčka, Rajská omáčka, Rajská omáčka s paprikami aneb neplněné papriky, Rajská pro batolata