Jednoduchá jarní polévka
25.5.2010

1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 malého pórku, 1 mrkev, 1 petržel, hrst hráchu (čerstvého nebo mraženého), trochu petržele, sůl, pepř, polévkové koření, slepičí bujón, nudličky do polévky
Jak na to:Zeleninu očistíme a pokrájíme. Dáme vařit do hrnce s vodou. Po dosažení bodu varu, přidáme bujón a koření s bylinkami.
Po ochucení necháme 1-2 min vařit a přidáme nudličky. Vaříme dokud nezměknou (cca 2-3 min).
Autor receptu: Irena Lážnovská
Podobné recepty:Jednoduchá pórková polévka, Jarní zeleninová polévka, Jednoduchá rajčatová polévka, Rajčatová polévka s kukuřicí, Jarní polévka z vaječné jíšky