Palačinky se zakysanou smetanou a marmeládou

Potřebujeme:

Palačinky: mléko, 2 nebo jedno vejce (podle toho jaké budete dělat množství), hladkú mouku (dle potřeby)
Náplň: zakysanú smetanu, marmeládu (jahodová, meruňková to je jedno vyberte si podle chuti)

Jak na to:

Vajce smícháme s mlékem a po té nasypeme mouku a zamýcháme (těsto musí být tekuté tak aby se dobře rozlévalo na pánvičce, ale zase nesmí být moc řídke prostě tak akorát). Pak těsto dáme rozležet na pul hodiny do ledničky (nechat ho rozležet nemusíte, ale je to lepší a těsto vám nepatrně nabyde a zlehčí se, tím pádem je pak chutnější).
Pak na pánvičku rozetřete olej, ale jen malou vrstvu ať se ta palačinka netopí v oleji! Po rozmazání oleje nechte asi 10 sekund aby se trochu prohřál aby se to těsto nezamýchalo do toho oleje! Po rozehřátí oleje nabjěračkou nalijte směs těsta na pánvičku a rozlévejte z jedné strany pánve na druhou až se vám vytvoří kulatý tvar obeplývajíc kulatou pánev. Pak opečte z jedné strany trochu do zlatova a obraťte, též opečte druhou stranu a vyndejte na talíř.
Hned namažte na jednu polovinu palačinky marmeládu a na to dejte asi tak 2 lžíce zakysané smetany, ale pokut děláte malé palačinky tak tam dejte méně zakysané smetany. Pak preložte nanaplněnou část palačinky přes naplněnou část palačinky a navrh dejte trochu zakysanky aby to vypadalo lépe.

Autor receptu: katarka

Podobné recepty:

Smažené květákové palačinky, Palačinky plněné sýrovým krémem, Smažené plněné palačinky, Palačinky, Jablečné palačinky