Švestková (kdoulová) krémová polévka

Potřebujeme:

3 dcl suchého bílého vína, 1 l vody, 1 tyčku skořice, 2 hvězdice badyánu, 6 hřebíčků, 15 dkg cukru, 1,2 dcl smetany, 80 dkg kdoulí (švestek), špetku strouhané citrónové kůry

Jak na to:

Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min. Mezitím oloupeme kdoule (vypeckujeme švestky) a vybereme z vařící vody veškeré koření. Nakrájené kdoule (švestky) vhodíme do vařící vody už bez koření. Ovoce se za cca 15 min skoro rozvaří (i když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budete míň mixovat).
Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění. Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.

Autor receptu: Budai

Podobné recepty:

Zapékané povidlové nudle, Dětská krémová zeleninová polévka, Domáci perník, Krémová polévka z aljašského lososa s chlebovými krutony, Krémová celerová polévka