Zapečené brambory

brambory (dle vlastního uvážení), koupenou bolonskou omáčku, sýr niva, mozzarela, eidam, parmazán, roztíratelný sýr např. apetito,
mléko, kuřecí maso
Brambory nakrájíme na plátky, poté dáme pár plátků na dno (tak aby se pokrylo celé dno nádoby, ve které děláte tuto činost). Poté přidámě uvařené a nakrájené kuřecí maso na kousíčky na brambory (dle vlastního uváženi). Zalijeme bolonskou omáčkou a posypeme hodně parmazánem, pak přidáme zase brambory a opakujeme postup až do výplně formy ve ktére budete dělat zapečené brambory a nakonec nalijeme na toto jídlo sýrovou omáčku, kterou vytvoříme tak, že nalijeme do kastrůlku mléko a přidáme nivu, parmazán a eidam.
Pokud bude omáčka hodně tekutá tak přidáme sýry a při vaření mícháme aby nevznikly hrudky. Poté polijeme omáčkou a dáme do trouby asi na 2 hod.
Zapečené brambory se šmakounem, Brambory zapečené s hermelínem, Zapečené brambory sešlehačkou, Krabí tyčinky zapečene ve šlehačce, Brambory zapečené v těste