Kuřecí stehenní řízky grilované

Potřebujeme:

600-800 g kuřecích stehenních řízků, 4 stroužky česneku, 2 lžíce obyč.plnot.hořčice, 2 lžíce jemného kečupu, asi 1 malú KL soli, asi 1 malú KL vegety, 2 špetky černého pepře, 2 špetky libečku, 1 špetku bazalky, 1/4 - 1/3 KL asijského kari koření a asi 1/2 dcl oleje

Jak na to:

Česnek utříme a všecny přísady smíchame a dobře vymíchame. V tom obalíme kuřecí stehenní řízky (asi 600 g). Necháme odležet 2 hodiny.
Před grilováním ještě řizky v marinádě poobracáme. Pak zlehka řízky zatočíme do sebe, podobně jako byli zabaleny. Uložíme na gril.rošt a na kombinaci mikrovlny+horkovzduch+gril a grilujeme 18 min.
Předtím dáme pod rošt talíř s trochou vody, do kterého šťáva z řízku kape. Pak je ještě 8 min grilujeme jenom na kombinaci horkovzduch+gril. Neobracíme je.
Pak řízky přendáme do misky a přilijeme šťávu z podloženého talíře. Podávame s bram.kaší a smetanovým spenátem.

Autor receptu: RobertW

Podobné recepty:

Kuřecí placičky s pórkem, Lahůdkové řízky, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Kuřecí maso zapékané se slaninou, jablky a sýrem, Hop na gril