Španělský slaný koláč

6.7.2009
Potřebujeme:

200 g hladké mouky, droždí v prášku, 2 vejce, olivový olej, 100 ml mléka (může se i přidat - podle těsta), sůl, čerstvé žampióny(jiné houby), 1 rajče, 1 červenú papriku, syr mozarella, syr feta, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, kečup (nebo rajský protlak, ale doporučuji kečup - je sladčí), pepř

Jak na to:

Mouku, vejce, droždí a mléko smíhame dohromady, přidáme trochu oliv.oleje a zpracovávame tuhé těsto. Přikryjeme a necháme trochu kynout (pozor těsto nesmí vykynou moc).
Všechny suroviny nakrájíme na proužky či kolečka. Salsu vytvoříme z kečupu do niž nakrájíme najemno půlku cibule a vlisujeme 3 stroužky česneku a špetku pepře dle chuti.
Na vale vyválíme 2 hranaté pláty. Pekáč si vymažeme maslem nebo herou na pečení a plát vložíme do něj, potřeme jej salsou a přidávame postupne rajčata, žampióny, na půl kolečka cibuli, papriku, mozarellu nakrájenú na kolečka, nastrouhaný syr feta a dáme péct do předehráte trouby při 180 C.
Asi po 15 min se podívame jak je spodní plát upečen, jestliže má zlatavou barvu a sýr je roztopen přikryjeme druhým plátem, který potřeme rozspusteným máslem či herou a necháme péct asi 10 min, opět do doby než vrchní plát těsta nezezlátne.
Podáva se jak teplé jako tapas či studené. Doporučuji ke konzumaci s bílym či červeným vínem.

Autor receptu: Denisa

Podobné recepty:

Slaný cuketový koláč, Cuketový slaný koláč, Slaný dýňový koláč, Slaný expresní koláč, Slaný expresní koláč