Džuveč

Potřebujeme:

1/2 kilogramu vepřového bůčku s kostí, sádlo, 150 gramů cibule, mletá paprika, 100 gramů rajského protlaku, česnek, 100 gramů rýže, 250 gramů rajčat, 350 gramů zelené papriky, mletý pepř, sůl, zelená petrželka, voda nebo vývar

Jak na to:

Očištěný, opláchnutý a osušený vepřový bůček nakrájíme na menší kostky, vložíme do rozpáleného sádla, posolíme, opepříme a rychle osmahneme. Osmažené maso vyndáme z tuku na kterém pak osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme mletou papriku, rajský protlak a zalijeme trochou vařícího vývaru. Do takto připraveného základu vložíme osmažený bůček a necháme asi deset minut podusit. Podušené maso vyndáme ze šťávy do druhé nádoby, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, opláchnutou rýži a zalijeme to šťávou z dušení. Takto upravený džuveč necháme povařit bez míchání, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka. Hotové jídlo nemícháme. Před podáváním posypeme nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou (můžeme i koprem). Džuveč se dá připravit i z hovězího nebo skopového masa.

Podobné recepty:

Bulharský zeleninový džuveč, Srbský džuveč