Srbský džuveč

13.12.2010
Potřebujeme:

400 g vepřové plece, 350 g cibule, 500 g rajčat, 500 g brambor, 2 ks zelené papriky, 100 g rýže, 1/2 l bujónu, 1 lžíce sádla, dle chuti sůl dle chuti česnek dle chuti bílý pepř

Jak na to:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a asi 15 min.opekáme na sádle. Pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek a dalších asi 5 min. dusíme. Vyperem rýži a spolu s proužky paprik, pokrájenými rajčaty, oloupanými a na plátky pokrájenými bramborami ji přidáme k masu. Zalijeme Knorr vývarem a ještě asi 20 min. zvolna vaříme pod pokličkou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zeleninovým salátem

Podobné recepty:

Džuveč, Bulharský zeleninový džuveč, Hovězí dušené na srbský způsob, Hovězí maso dušené na srbský způsob, Srbský kapr