Smažené jablíčko
17.4.2008

600 gramů jablek, 2 vejce, 2 lžičky cukru, 300 ml mléka, 100 ml bílého vína, špetka soli, 200 gramů mouky, olej, skořice, cukr moučka
Jak na to:Žloutky smícháme s cukrem a pečlivě utřeme. Přilijeme víno a mléko a přidáme malinkou špetku soli. Postupně pomalu vmícháváme mouku. Bílky ušleháme na pevnou pěnu a jemně je do těsta zapracujeme. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky bez jadřinců. Následně je namáčíme v těstíčku a smažíme ve větším množství oleje do zlatova. Sypeme moučkovým cukrem a skořicí.
Podobné recepty:Čočkový salát, Zemlbába do ruky, Zeleninový salát, Jablka v županu, Muffiny s jablkem a skořicí