Čínská polévka s vepřovým masem a dýní
18.4.2008
2 šálky libového vepřového nakrájeného na malé kousky, 2 kávové lžičky škrobové moučky a sójové omáčky, 5 šálků vývaru, 2 šálky namočených a pokrájených hub, 3 šálky dýně pokrájené na malé kostky, sůl, 1 kávová lžička sezamového oleje.
Jak na to:Pokrájené maso promísíme se škrobovou moučkou, solí a sójovou omáčkou. Když vývar začne vřít, vsypeme do něj maso a pokrájené houby. Vaříme nejméně půl hodiny. Čtvrt hodiny předtím, než chceme polévku podávat, přidáme nakrájenou dýni a sezamový olej pro zjemnění chuti.
Podobné recepty:Polévka s vepřovým masem a skleněnými nudlemi, Dýňová polévka, Čínská polévka , Dýně plněná masem, Dýňová polévka