Jednoduchá a dobrá zelňačka
20.4.2008

pytlík kysaného zelí,hl.mouka ,olej,klobása, brambory, sůl, pepř, ocet a cukr
Jak na to:Uděláme s oleje a mouky jíšku a zalejeme jí studenou vodou a 10 min. prováříme,přidáme scezené a pokrájené zelí a vaříme dalších 10 min. osolíme,opepříme.Vedle si uvaříme nakrájené na malé kostky brambory do poloměkka a když je měkké zelí přidáme brambory a pokrájené vyržínko-pozor pálí,pustí výbornou šťávu do polévky a společně vše necháme chvíli ještě provařit.Dochutíme podle potřeby jak kdo má rád.
Podobné recepty:Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky, Jednoduchá kuřecí játra, Vaječná jednoduchá pomazánka, Vídeňská cibule, Staročeská zelňačka