Bábovka nebo buchta, podle libosti

25.4.2008
Potřebujeme:

1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek (popř. jemně nastrouhané mrkve, nebo 2 konzervy mandarinek), 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku ořechů, 3 vejce

Jak na to:

Vše smícháme a dáme péct. Může se péct jako bábovka (to peču častěji), nebo na plechu, potom to potřeme po upečení čokoládovou polevou a podáváme se šlehačkou. Nejčastěji to peču s jablkama, nádherně to voní. Pokud přidáte místo jablek mandarinky, tak pozor. Přidejte je až po smíchání všech přísad, jinak se dokonale rozmixují( Nejlépe je vmíchat je nakonec a trošku to projet šlehačem, ať jsou na větší kousky.

Podobné recepty:

Kefírová buchta, Krabí pomazánka, Kefírová bábovka, Kokosová hrníčková buchta - bábovka, Čokoládová bábovka