Brambory ve šlehačce

Potřebujeme:

kilo brambor, smetana ke šlehání, česnek 3 až 4 stroužky, sůl, pepř, sýr na posypání.

Jak na to:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, troubu si zatím necháme rozpálit na cca 180 až 200 st., do zapékací mísy brambory narovnáme a v hrníčku si připravíme zálivku - ve smetaně rozmícháme rozetřené stroužky česneku, lžičku soli, tak půl lžičky pepře a brambory tím zalijeme, dáme zapéct asi na půl hodiny (ke konci zkouším zda už jsou brambory měkké). Šlehačky dávám tak 1 a půl kelímku, někdy i dva, když je víc brambor, udělá se víc šťávičky. Před vytažením z trouby posypu sýrem jen aby se na bramborách rozpustil. Podávat můžeme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Vepřové maso ve šlehačce, Kotlety ve šlehačce, Krabí tyčinky zapečene ve šlehačce, Rychlá šlehačková bábovka, Výborná francouzká polévka