Krupicový vlašák

Potřebujeme:

0,5l vody, 0,25l hrubé krupice, 6 lžic oleje, sůl, dále - 50ml majonézy, jeden bílý jogurt, olej, 2-3 kyselé okurky + trochu láku na okyselení, 10dkg uzeniny (dietní salám, v nóbl verzi šunka), 5 lžic hrášku, já dávám i 2 vařená vejce, i když správně do vlašáku nepatří, malá cibule, cukr, sůl, pepř, kmín, paprika

Jak na to:

Připravíme si těsto - do osolené vroucí vody s olejem za stálého míchání vsypeme krupici a mícháme, mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec (nejlepší je teflonový) a nevytvoří jednolitou kouli (trvá to tak dvě tři minutky - plamen by měl být co nejmenší). Je to vlastně odpalované těsto, detaily v postupu. Těsto necháme vychladit, rukou uděláme placku a nakrájíme na kostičky asi 1 cm.Přidáme všechny ostatní ingredience a dochutíme, jak to máme rádi. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne.

Podobné recepty:

Krupicový trhanec, Americká jablkova buchta, Nepečený jablečno-pudingový dort, Kořeněné hrušky s vanilkovým cukrem, Hruškový kompot s jeřabinou