Kořeněné hrušky s vanilkovým cukrem

Potřebujeme:

2 kg hrušek, 4 PL želírovacího cukru, 16 hřebíčků, 4 kousky skořice, 2 lžíce pomerančové šťávy, 4 kapky vanilkové esence, 30 dkg krupicového cukru

Jak na to:

Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince. Hrušky nakrájejte na plátky a přesypte želírovacím cukrem. Hřebíček a skořici zalijte pomerančovou šťávou s vanilkovou esencí a po několika minutách je přidejte k hruškám. Vše přiveďte k varu. Vařte asi 5 min., Potom koření vyberte a vmíchejte krupicový cukr. Za stálého míchání ještě asi 4 min. povařte. Naplňte do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Zpět obraťte až po vychladnutí.

Podobné recepty:

Smetanovo-jogurtový dezert s hruškami, Hrušková nápln na frgále, Hrušky s medem a skořicí, Hrušky s rokfórem, Opilé hrušky