Koprová omáčka s těstovinami
28.4.2008

150 gramů těstovin, 20 gramů másla, 40 gramů hladké mouky, 1,5 dl vody nebo vývaru, 2 dl smetany, 1 vejce, 20 gramů čerstvého nebo sterilovaného kopru, sůl, cukr, citronová šťáva
Jak na to:Těstoviny uvaříme ve 2 litrech osolené vody. Kopr dobře omyjeme a nakrájíme nadrobno. Mouku opražíme dozlatova a přidáme máslo. Vše promícháme, zalijeme vodou, opět promícháme a krátce povaříme. Vejce rozšleháme ve smetaně a přidáme do základu. Omáčku poté promícháme, dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou a vmícháme kopr. Vše necháme projít varem. Těstoviny podáváme přelité omáčkou.
Podobné recepty:Koprová omáčka , Koprová omáčka, Tuňákové kuřecí salát s těstovinami, Smetanově jemná koprová omáčka, Arabská omáčka s těstovinami