Celer dušený na smetaně

Potřebujeme:

50 dkg celeru, 10 dkg másla, 3 dkg mouky, sůl, 10 dkg sýra (nelépe parmezán nebo také eidam), l sladké smetany, citrónu

Jak na to:

Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na másle; občas ho podlijeme vodou nebo polévkou. Při dušení zakapeme celer citrónem, aby neztratil bílou barvu. Když je skoro měkký, osolíme jej, zaprášíme lehce moukou, a když osmahne, zalijeme ho smetanou. Jakmile pokrm zhoustne, posypeme jej strouhaným sýrem a podáváme jako výbornou přílohu k pečenému masu nebo masitým minutkám.

Podobné recepty:

Francouzská celerová polévka, Smažený celer, Krůta na smetaně, Celerová krémová polévka, Falešná humrové pomazánka