Opečené kuře na rýži

Potřebujeme:

1 kuře, 2 vejce, olej na smažení rýže, mořské řasy nori Omáčka: 1 sklenka rýžového vína, půl sklenky sójové omáčky, 1 lžička cukru, půl lžičky glutasolu

Jak na to:

Bílé kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. Namočíme je do připravené omáčky. Omáčku připravíme svařením vína, sójové omáčky, cukru a glutasolu. Omáčku vaříme tak dlouho, až se její obsah zmenší na polovinu. Potom ji zchladíme a ponoříme do ní maso z kuřete. Maso osmažíme na rozehřátém oleji, znovu namočíme do omáčky a opět osmažíme. Mezitím připravíme míchaná vajíčka. Nori nakrájíme na drobné plátky. Na horkou rýži pokládáme maso, sypeme je nakrájenými řasami a navrch přizdobíme míchanými vejci.

Podobné recepty:

Kuře na Cole, Kuře dušené s křenem, Kuře Andula, Plzeňské kuře, Indické kuře s jogurtem