Vodouchův povánoční nářez

Potřebujeme:

pepř mletý bílý, maso pečené 500 g, česnek 1, porce sůl, brambory 500 g, cibule 2 ks, sádlo 100 g, smetana kysaná 1 kelímek, sýr strouhaný, víno bílé 0,2 l, zelí kysané 1 kg, paprika mletá 50 g

Jak na to:

Kysané zelí proložené bramborami a masem bude lahodit vašim ústům a rozmlsaným žaludkům.Maso (libovolné zbytky mas, co máte doma nebo uzeninu) nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí a česnekem. Přidáme papriku, ochutíme, zastříkneme vínem a odstavíme. Do pekáčku dáme na dno nepropláchnuté kysané zelí, vrstvu masa a nakonec plátky brambor. Zalijeme kysanou smetanou a dáme do trouby zapéct. Po 20 minutách přidáme nastrouhaný sýr a dáme ještě na 10 minut do trouby.

Podobné recepty:

Omáčka na špagety, Pita chlebíčky s cottage sýrem, Povíkendový nářez, Povíkendový nářez, Mini pizza koláčky