Vaječný nákyp z brokolice

Vaječný nákyp z brokolice Ingredience: brokolice 500g, sůl špetka, cibulka jarní zelená 2 ks, olivovy olej 2 lžičky, rajčata 4 ks, vejce 4 ks, kysaná smetana 100 g a eidam 20% strouhaný 40 g
Jak na to:Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na malé růžičky.
Stonky odřízneme, oloupeme a pokrájíme na cca 2 cm velké kousky. Brokolici povaříme ve slané vodě cca 10 minut, dokud trochu nezměkne. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krátce osmahneme na oleji.
Rajčata omyjeme, vykrojíme bubáky, rozkrájíme a rozmixujeme. Troubu předehřejeme na 180° C.
Vejce rozmícháme, přidáme rajčatové pyré a zakysanou smetanu.
Nákypovou formu vymažeme máslem a dáme do ní brokolici a cibuli. Přelijeme vaječnou hmotou, posypeme parmezánem a pečeme asi 20 minut.
Vaječný krém, Těstovinové-brokolicový nákyp, Vaječný koňak - Amareto, Nákyp z brokolice, Banánovo-vanilkový koktejl