Normální svíčková od taty
Potřebujeme:maso nejlépe svíčkovou, ale může být jakékoliv maso třeba kuřecí. Zelenina co dům dá ( cibule, mrkev. petržel), bobkový list, majoránka, sůl, pepř, nové koření, lžíce citronové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, lžíce marmelády, šlehačka nebo zakysaná smetana, mouka
Jak na to:Dej vařit maso, pěkně dlouho, aby se rozvařilo, vedle začni vařit zeleninu s kořením. Udělanou zeleninu můžeš buďto rozšlehat nebo přepasírovat. Po pasírování je máčka jemnější. Slej dohromady, přidej citr.kůru, š´távu, marmeládu, šlehačku a nakonec zahusti moukou rozkvedlanou v mléce. Mouku nech řádně rozvařit. Nejlepší svíčková je odležená. Podávej s knedlou, plátkem citrónu, nebo jakýmkoliv ovocem( ananas, broskev).
Podobné recepty:Normální svíčková od taty, Svíčková, Káva Karloff, Dětská svíčková, Omáčka z kedlubny