Srnčí perkelt

11.5.2008
Potřebujeme:

700 g srnčího masa, 200 g cibule, 8 cl oleje, 10 g česneku, 20 g červené papriky,10 g soli,100 g paprikových lusků,80 g rajčat,1 dl červeného vína

Jak na to:

Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, potom odstavíme hrnec z plotny, vše posypeme červenou paprikou a rychle promícháme, přidáme připravené srnčí maso, osolíme a dusíme pod pokličkou. Podle potřeby stále podléváme trochou vody, aby se maso správně dusilo. Když je poloměkké, přidáme nadrobno pokrájené paprikové lusky a po 10-15 minutách také nakrájené rajčata. Když je maso měkké, přidáme trochu červeného vína a ještě několik minut vaříme při mírné teplotě, aby vznikla jemná krémovitá omáčka. Jako přílohu podáváme noky, vařené brambory nebo vaječné těstoviny.

Podobné recepty:

Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Srnčí paprikáš, Srnčí šašlíček, Kuřecí perkelt