Svíčková omáčka

11.5.2008
Potřebujeme:

600 ml masového vývaru , 1 celer, 2-3 petržele, 4 mrkve, pár kuliček pepře a nového koření, 2 bobkové listy, 2-3 deci sladké smetany nebo šlehačky, sůl, citronová šťáva, sladidlo

Jak na to:

Nejdříve si uvaříme vývar z hovězího masa, které pak k omáčce krájíme na plátky.
Pokud maso nemusíte mít, stačí vývar z kostky.

Do velkého hrnce nakrájíme všechnu zeleninu na kostičky, přidáme pepř a nové koření, bobkový list a zalijeme vývarem. Zeleninu dusíme až do měkka, abychom ji mohli dobře rozmixovat. V případě potřeby ještě podléváme vývarem nebo vodou.(před mixováním vyndáme koření).
Do v robotu rozmixované nebo přes cedník propasírované směsi přidáme smetanu, dosolíme, přidáme citronovou šťávu a sladidlo podle chuti.

Podobné recepty:

Svíčková, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Metropolitan hovězí steak, Normální svíčková od taty