Guláš se sójovým masem a houbami

13.5.2008
Potřebujeme:

voda, cibule, česnek, olej, 1-2 rajčata, rajčatový protlak, houby, kys. smetana, hl. mouka, sójová omáčka, sójové kostky, sůl, pepř, kmín, sladká paprika, majoránka nebo bazalka

Jak na to:

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájená rajčata a nakonec necháme v tuku rozpustit sladkou papriku. Podlijeme vodou, přidáme libovolné množství sušených nebo čerstvých hub, kmín, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka.
Sójové maso necháme nabobtnat v osolené vroucí vodě ochucené sój. omáčkou, poté scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu vhodíme k houbám.
Až jsou houby měkké přilijeme vodu do požadovaného množství, přidáme rajčatový protlak, majoránku či bazalku, dochutíme solí, pepřem, sój. omáčkou atd. Zahustíme smetanou a klechtánkem z hl. mouky.
Podáváme s těstovinami, bramborami, houskovým knedlíkem

Podobné recepty:

Orientální směs, Sójový nákyp s houbami a zeleninou, Špagety se sójovým masem, Špagety po boloňsku se sojovým masem, Lilky plněný sójovým masem