Sójový nákyp s houbami a zeleninou
30 gramů sušených nebo čerstvých hub, 100 gramů žampionů, 1 květák, 200 gramů syrových brambor, cibule, sůl, 3 polévkové lžíce sójového oleje, 100 gramů hladké sójové mouky, půl hlávky kapusty, hlavička česneku, 1 deci sójového mléka, 1 čerstvé vejce, 30 gramů strouhanky, 1 kyselá okurka, rajče, petrželová nať
Jak na to:Do olejem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby klademe vrstvy pokrájené syrové zeleniny, uvařených hub a na tenko nakrájených syrových brambor. Každou vrstvu osolíme. Nakonec polijeme olejem s rozšlehaným vejcem a sójovým mlékem. Na mírném ohni pečeme v troubě asi hodinu. Ozdobíme kolečky rajčete, okurky, posekanou petrželovou natí a podáváme.
Podobné recepty:Sekaná se sojou, Vegoplacky, Špagety po boloňsku se sojovým masem, Květák s houbami, Masový nákyp se zeleninou