Piškot s čokoládou a tvarohovým krémem

Potřebujeme:

Piškot: 6 vajíček, 150 g cukru, 35 g kakaa, 30 g Gustinu či Solamylu, 90 g polohrubé mouky, Čokoláda: 100 g čokolády na vaření, 1 zakysaná smetana Krém: 1 želatinový ztužovač od Dr. Oetkera, 100 ml vody, 150 g cukru, 500 g tvarohu, 500 g smetany na šlehání Maliny

Jak na to:

Piškot:
Ušleháme bílky s většinou cukru do tuhého sněhu. žloutky ušleháme se zbytkem cukru do pěny. Smícháme a prosijeme sypké suroviny. Do žloutkové pěny střídavě přidáváme sníh a sypké. Pečeme na 170°C.

Čokoláda:
Pomalu rozehřejeme čokoládu, pak přidáme zakysanou smetanu a mícháme do spojení. Tato poleva ani v lednici neztuhne a je nakysle pikantní.

Krém:
Ušleháme šlehačku, tvaroh promícháme s cukrem. Připravíme želatinu dle návodu. Do želatiny přidáme tvarohovou hmotu a nakonec i šlehačku.

Na piškot natřeme čokoládovou polevu, nazdobíme krémem a ovocem.

Podobné recepty:

Roláda s tvarohovým krémem, Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou, Tiramisu Vlasta, Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou, Piškot s pudinkovým krémeme a šlehačkou