Rybí polévka z tilapie
5 filetů tilapie, 5 středních brambor, 1 mrkev, 1/2 petržele, kousek celeru, 5 centimetrů bílé části pórku, 1 cibule, 3 kostky rybího bujónu (nebo místo vody rybí vývar), ´2 bobkové listy, 4 nové koření, 2 lžíce nasekaného kopru, 1/2 lžíce sladké smetany, 1 žloutek, bílý mletý pepř, sůl, citronová šťáva, 1/2 litru vody
Jak na to:Zeleninu oloupeme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek nasekáme na drobno, celer a petržel nastrouháme na hrubo. Cibuli nasekáme na delší kostky, brambory nakrájíme na plátky. Zeleninu, bobkový list, nové koření a rybí bujón zalijeme vodou (pokud nemáme kostku rybího bujónu tak zalijeme místo vodou předem připraveným rybím vývarem). Vaříme půl hodiny. Tilapii nakrájíme na 4 cm veliké kousky a vložíme do vařící polévky. Vaříme na malém plameni čtvrt hodiny. Nasypeme kopr, vlijeme smetanu s rozmíchaným žloutkem, podle potřeby dochutíme solí, bílým pepřem a troškou citronové šťávy.
Podobné recepty:Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna