Ciabatty s jablečným kváskem

Potřebujeme:

150g pšeničné hladké mouky, 50g jablečného kvásku, 230 ml vody, 2g instantního droždí Smícháním v misce vytvoříme řídké těstíčko, které je velmi pružné a krásně se natahuje, necháme cca 3 hodiny na teplém místě - musí se zvětšit objem a na povrchu se vytvoří spoooousta bublinek. Do pekárny dáme: 125 ml vody, 2 lžíce oleje - nejlépe olivového, 100g hrubé mouky, 300g polohrubé výběrové mouky, 11g soli, 15g syrovátky, 7g cukru, 1 lžička sušeného droždí na závěr přidáme těstíčko, které jsme si předem připravili

Jak na to:

Po skončení programu můžeme ručně zapracovat olivy, sušená rajčata,rozdělíme na jednotlivé díly (někdo dělá menší ciabatty někdo z tohoto množství udělá jen dvě), dáme na plech, lehounce poprášíme moukou a necháme ještě cca 1/2 - 3/4 hodiny kynout a pak dáme do rozpálené trouby - bez hrnečku s vodou, pečeme 10 minut a pak důkladně orosíme a opět pečeme 10-15 minut (mám starou plynovou troubu a pekla jsem to celou dobu na plnej výkon - díky tomu vznikne krásně zbarvená kůrčička, u elektrické trouby bych pekla cca na 220°C)

Podobné recepty:

Cibulové cimbuří, Grilovaná čekanka s jablečným pyré, Ciabatta s nádivkou, Krůta na majoránce, Krůta na majoránce