Králík pečený na česneku

záda a stehna z králíka, 5 stroužků česneku, 1 cibule, olej, 200 ml zeleninového vývaru, 100 ml sladké smetany, 1 PL hořčice, sušená bazalka, pepř, sůl
Jak na to:Omyté, odblaněné maso osušíme, prošpikujeme plátky česneku, osolíme, opepříme a na několik hodin dáme na chladné místo.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na rozehřátém oleji, vložíme maso a opečeme ze všech stran. Podlijeme částí horkého vývaru, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka.
Během pečení maso obracíme, prolévame šťávou a podlévame zbylým vývarem. Měkké maso odkryjeme, polijeme smetanou rozšlehanou s hořčicí a bazalkou a dopečeme dočervena. Podávame s dušenou zeleninou a knedlíčky z odpalovaného těsta.
Autor receptu: Ivus
Podobné recepty:Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Pečený králík, Králík pečený ve směsi, Pečený králík