Gratinované brambory se sýrovou omáčkou

Potřebujeme:

kuřecí řízky cca 0,5kg, oliv, olej, sůl, pepřové koření, Kotany, sýr Tizian-2 ks, 1 ks Rama cremifine nebo smetana, 1,5 kg brambor, strouhaný sýr eidam cca 20 dkg

Jak na to:

Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolené a posypané pepřovým kořením. Vše osmažíme, když je maso hotové, zalijeme smetanou a přidáme sýr-stačí pokrájet na větší kousky, sám se rozpustí. Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 mm plátky a naskládáme 1 vrstvu do zapékací mísy /dno potřeme trochou oleje/, lehce osolíme a posypeme opět pepř.kořením, zalijeme omáčkou s masem a takhle postupujeme, vrchní vrstava by měli být jn brambory s trochou omáčky bez masa. Vše dáme péct do trouby zhruba na 170 u horkovzdušné a po cca 40 mi. posypeme sýrem a necháme zapéct.

Podobné recepty:

Brokolice se sýrovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Nudle se sýrovou omáčkou, Těstoviny s bazalkovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou