Italská selská polévka

Potřebujeme:

1 cibule, 100g mrkve, 50g celeru, 4 rajčata, 20 g másla, asi 8dl vývaru, sůl, mletý pepř, 50g těstovinové zavářky, strouhaný parmazán (používám Eidam)

Jak na to:

Rajčata spaříme, oloupeme a drobně nakrájíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, vše dáme na rozehřáté máslo a zakryté dusíme na mírném plameni 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka. Chvíli před koncem varu zavaříme těstoviny. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.(místo čerstvých rajčat se dá použít sterilovaný polotovar, např. od Valfruty).

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Selská hovězí polévka, Selská polévka, Rychlá italská polévka, Italská polévka