Mleté maso v zelných listech

500 g mletého masa (půl hovězího a půl vepřového), 500 g zelí, 2 lžíce mouky, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 3 vejce. Omáčka: 2 hrnečky vývaru, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička solamylu.
Jak na to:Zelí uvaříme v celku a rozdělíme na listy. Mleté maso smísíme s moukou, solí, sójovou omáčkou a třetinou našlehaných vajec. Do malé dortové formy dáme nejprve vrstvu z jedné třetiny zelných listů. Tuto vrstvu zalijeme polovinou zbylé vaječné směsi a přidáme vrstvu směsi masové, na ni pět třetinu zelných listů a vrstvu masa. Zbylá vejce dáme na maso a přikryjeme poslední vrstvou zelných listů. Vše mírně stlačíme, přikryjeme alobalem a necháme 15 minut v páře nebo půl hodiny v mírné troubě. Z vývaru, soli, sójové omáčky a solamylu připravíme omáčku a povaříme do zhoustnutí. Maso v zelných listech nakrájíme na čtverečky.
Podáváme s omáčkou a s rýží.
Zelný Sarma, Kuřecí stehna v zelných listech, Zelný-masový nákyp, Zelné závitky, Golubce v rajčatové omáčce