Kovbojské fazole
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 1 plechovka bílých fazolí v tomatové (chilli) omáčce, 30 dkg vepřové kýty, 1 nožka klobásy, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, sůl, grilovací koření, sojová omáčka, rostlinný olej
Jak na to:Maso a klobásku nakrájíme na kostičky cca 2-3 cm, maso nasolíme a okořeníme. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky (ne fazolové). Z červených fazolí odlejeme nálev. Na pánvi (nejlépe Wok) rozpálíme olej a orestujeme kýtu, poté přidáme klobásek a cibulku s česnekem. Za cca 5 min přidáme dvě lžíce sojové omáčky a jakmile se vzpění dáme fazole a necháme za stálého míchání na mírném ohni 15 minut povařit. Kdo má rád ostřejší, použije chilli koření, kdo ne, může dochutit (přisladit) kečupem.
Podobné recepty:Kovbojské fazole, Kovbojské maso, Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem