Játrové knedlíčky
drůbeží játra (králičí nebo kuřecí), 1 vejce, strouhanka, sůl, pepř, majoránka, mleté nové koření, mletý zázvor, 1 stroužek česneku
Jak na to:Játra na prkýnku nožem naškrábeme a přendáme do hlubokého talíře nebo misky. Přidáme celé syrové vajíčko, sůl, pepř, majoránku, špetku mletého nového koření a špetku mletého zázvoru, utřený stroužek česneku a zahustíme strouhankou. Dobře promícháme a prohněteme. Z hmoty tvarujeme knedlíčky (pokud se těsto lepí na ruce, je dobré si ruce pokaždé namočit do vody), které vkládáme do hotového drůbežího vývaru a krátce povaříme. Pokud hmotu zahustíme více strouhankou, nemusíme dělat knedlíčky, ale můžeme rovnou do hrnce s polévkou strouhat na struhadle (velká oka) kapání.
Podobné recepty:Játrové knedlíčky, Falešné játrové knedlíčky (do polévky), Jatrové knedlíčky do polévky, Játrové knedlíčky do polévky , Hovězí polévka s játrovými knedlíčky