Španělská rybí polévka
Zhruba 1 kg rybích odkrojků, 3 stroužky česneku, 1 snítka tymiánu, 2 čerstvé feferonky, 1 a půl litru studené vody, sůl, 2 velké cibule, 1 červená a 1 zelená paprika, 500 g brambor, 4 lžíce olivového oleje, 2 oloupaná rajčata, čerstvě mletý pepř, špetka mletého šafránu, 700 g rybích plátků (treska, ďas mořský, úhoř mořský), 100 g loupaných krevet, půl svazku sekané petrželek
Jak na to:Rybám odstraníme žábry. Odkrojíme hlavy a s ostatními odkrojky je pečlivě opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Oloupeme česnek. Jeden stroužek, jednu feferonku a rybí odkrojky vložíme do vody. Přivedeme k varu a osolíme. Zvolna vaříme 20 minut. Vývar procedíme. Oloupeme cibule. Papriky a zbývající feferonku rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Cibule a papriky nakrájíme na nudličky. Zbývající česnek a feferonku najemno nasekáme. Brambory a oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na velké pánvi s nepřílią rozehřátým olejem zeleninu opékáme 8-10 minut. Přidáme na kousky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a ochutíme šafránem. Rybí plátky opláchneme, osuąíme a vetřeme do nich sůl s pepřem. Zeleninu, rybí plátky a krevety střídavě poskládáme do hrnce. Přísady zalijeme vodou a přikryté zvolna vaříme 20 minut. Polévku podáváme posypanou sekanou petrželkou.
Podobné recepty:Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna