Srnčí plátek

22.5.2008
Potřebujeme:

200 gramů porce masa, nastrouhaná kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), cibule, divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), hřebíček, tymián, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje na pečení.

Jak na to:

Maso osolíme a na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření, trochu podlijeme a za občasného obracení a podlévání zvolna dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na vyhřáté místo. Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, ještě chvíli povaříme a pak ji přecedíme zpět na maso.

Podobné recepty:

Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Srnčí paprikáš, Celozrnný toast, Sýrové překvapení