Letní ovocný koláč s droždím

Potřebujeme:

2 žloutky, 90g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 30g droždí, 80g másla či rostlinného tuku, 2 lžíce oleje, 2dl mléka, 400g polohrubé mouky, 1/4 lžičky soli, pečící papír, asi 500g čerstvého nebo kompotovaného ovoce podle chuti, drobenka

Jak na to:

V misce utřeme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme rozdrobené droždí smíchané s částí vlažného mléka, vlahý rozehřátý tuk a olej. Znovu promícháme a pak střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku se solí. Vypracujeme těsto spíše řidší konzistence, které nenecháváme kynout. Nalijeme na připravený plech, který je vyložený papírem na pečení. Stěrkou stejnoměrně uhladíme a povrch moučníku poklademe ovocem. Bohatě posypeme drobenkou. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Já jsem dala švestky, vypeckovat, naklast na těsto, posypala jsem je cukrem krystalovým, aby nebyly tak kyselé a na to ještě skořici.Drobenku dělám z rozehřátého másla, hladké mouky a cukru.

Podobné recepty:

Letní chlazený ovocný salát, Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Letní jogurtový dort bez pečení