Opilé fazole s krevetkami
25.5.2008

300 g bílých fazolí, 200 g loupaných malých krevet, 100 g pršutu, 1 paprika lusk, 2 menší cibule, 200 ml bílého suchého vína, 2 lžíce olivového oleje, provensálské koření rozmarýn 1 stroužek česneku, sůl, smetana a chleba
Jak na to:24 hodin předem namočíme fazole do ½ litru bílého vína a ½ litru vody. Na čtvrtky nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji a přidáme na nudličky nakrájený pršut, krevety,papriku, česnek utřený se solí. Lehce podusíme s smícháme s fazolemi uvařenými na měkko. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a zalijeme smetanou. Podusíme 5 minut. Podáváme s chlebem.
Podobné recepty:Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Babiččiny fazole