Brambory z trouby po řeznicku

Potřebujeme:

800g vařených brambor, 500g mletého masa, 1 vejce, 2 ks malé cibule, 2 stroužky rozdrceného česneku, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce sekané pažitky, špetku soli, pepře, drceného kmínu, 2 lžičky majoránky, 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce vody, 30 g slaniny nebo másla 2 lžíce strouhaného sýra

Jak na to:

Brambory uvaříme se slupkou, pak oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si mleté maso na placičky. K masu přidáme vejce, jemně nakrájenou cibulku a rozdrcené strouľky česneku, sekanou petrželku, pažitku, sůl, mletý pepř , majoránku, strouhanku a vodu. Dobře propacujeme a utvoříme nízké placičky. Do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy skládáme do řady vrstvu brambor, pak dáme placičky, plátky z 1 cibule a zase brambory a placičky a cibuli, nakonec brambory. Navrch dáme slaninu nebo máslo. Osolíme, posypeme kmínem, posypeme majoránkou a dáme péci. Asi po půlhodině ještě posypeme 2 lžícemi strouhaného sýra a ještě zapečeme. Zapečené brambory po řeznicku doplníme sterilovanou okurkou nebo salátem z čerstvé či sterilované zeleniny. Vhodná je i červená řepa.

Podobné recepty:

Zapékané brambory s jogurtem, Pečené brambory, Česnekové brambory, Brambory na chorvatský způsob - příloha k masovým jídlům, Pečené brambory s pochoutkovou smetanou